Banoffee Pie
Pandan Banoffee pie sulkee sisäänsä makoisaa banaania ja suussasulavaa suklaata! Tässä erinomainen vaihtoehto vaikkapa syntymäpäiväjuhlien tarjottavaksi. Kokeile reseptiä alta!
Annokset12
Ainesosat
Pohja
- 200 g Kantolan-kaurakeksejä tai gluteenittomia kaurakeksejä
- 100 g voita
Täyte
- 1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 3 banaania
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Tarjoiluun
Ohje
- Keitä ensin kondensoitu maito täytettä varten: Poista purkista etiketti. Laita purkki avaamattomana kattilaan. Lisää vettä, niin että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä 3 tuntia. Lisää vettä keittämisen aikana niin, että purkki on koko ajan veden peitossa. Kaada vesi pois ja anna maitopurkin jäähtyä noin 10 min ennen avaamista.
- Tee pohja. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Levitä tiivistynyt, keitetty maito piiraspohjalle. Viipaloi 2 banaania ja asettele ne piiraan päälle. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Soseuta kolmas banaani haarukalla ja lisää se kermavaahtoon. Levitä seos piiraalle. Raasta suklaa ja ripottele piiraan päälle.
Katso lisää leivontareseptejämme