Lakritsinen Pannacotta -piiras
Perinteinen pannacotta on kotoisin Italiasta, mutta herkullista Suomi-twistiä tähän klassikkojälkiruokaan saat lisäämällä mukaan itse valmistetun lakritsikastikkeen. Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä. Kokeile reseptiä alta!
Annokset10
Ainesosat
Pohja
- 175 g Kantolan keksejä, esim. kaurakeksejä
- 100 g voisulaa
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 2 dl täys- tai kevytmaitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl huoneenlämpöistä tai kylmää lakritsikastiketta (ks. resepti Lakukastike)
Koristeluun
- hedelmiä, marjoja ja kookoslastuja
Ohje
- Murskaa keksit. Lisää joukkoon voisula. Painele taikina halkaisijaltaan n. 8 cm pikkuvuokiin tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin värinen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
- Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kermaseosta koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen asti. Älä keitä. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Lusikoi lakukastiketta jäähtyneille piirakkapohjille. Kaada täyte päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna jähmettyä (vähintään 2 t).
- Nosta päälle haluamasi koristeet. Tarjoa heti.
Vinkki
Tämä piiras on parasta tekopäivänä. Silloin pohja säilyy vielä rapeahkona eikä kostu liikaa täytteestä.
Katso lisää leivontareseptejämme