Meksikolainen härkäpapupata & nachoja
Meksikolaiseen härkäpapupataan lisätään annos pandamaisuutta rouhitulla suklaalla. Tämä herkkuruoka toimii loistavasti vaikka illanistujaisten suolaisena tarjottavana.
Annokset4
Ainesosat
Tomaattikastike
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 miedohko chilipalko
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g (pihvikarjan) jauhelihaa
- 1 tlk (400g) säilöttyjä tomaatteja
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 pkt (290g) kypsiä kidney-papuja
- 25 g Panda® Tumma suklaa
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- tortillachipsejä
- 200 g mietoa cheddaria raastettuna
Lisäksi
- ranskankermaa
- hienonnettua sipulia
- avokadoviipaleita
- korianteria
- limettilohkoja
Ohje
- Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chilipalko. Kuullota niitä öljyssä noin minuutti.
- Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaatit, paprikajauhe ja keitetyt pavut. Hauduta keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia. Lisää rouhitut suklaapalat ja anna niiden sulaa. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kastike ja tortillachipsit kulhossa. Laita puolet tortillachipseistä valurautapannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustosta. Lisää loput chipsit ja juusto.
- Laita pannu 225-asteiseen uuniin ja paista noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Viimeistele ranskankermalla, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja korianterilla. Purista päälle limettimehua.
Katso lisää leivontareseptejämme