Popcorn-jäätelö ja lakukastike
Popcorn-jäätelöä lakukastikkeella? Kyllä kiitos! Tällä viileällä herkulla hurmaat varmasti jälkkärinhimoiset vieraat.
Annokset8
Ainesosat
- 1 prk (3⅓ dl) kuohukermaa
- 5 dl täysmaitoa
- ½ tl suolaa
- 4 huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
- ¾ dl sokeria
Popcorn
- 1 pss Taffel mikropopcornia
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- popcorneja
- lakukastiketta
Ohje
- Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Mittaa kerma, maito ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lisää popcornit ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua 1 tunti.
- Siivilöi popcornit pois maito-kermaseoksesta. Puristele kaikki mahdollinen neste talteen popcorneista. Heitä liotetut popcornit pois.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna popcorninmakuinen maito-kermaseos kiehumispisteeseen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, koko ajan vatkaten. Laita seos takaisin kattilaan ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kaada seos pakastimenkestävään vuokaan (vetoisuus n. 1 l). Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita seosta lusikalla noin tunti pakastimeen laittamisen jälkeen. Jätä pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön muutama minuutti ennen tarjoamista. Tarjoa lakukastikkeen kanssa. Lisää annokseen halutessasi kermavaahtoa ja popcorneja.
Katso lisää leivontareseptejämme