Suklaalla kuorrutetut keksipallot
Söpöt suklaalla kuorrutetut keksipallot syntyvät kaurakekseistä, Panda®-lakritsista ja maito- tai valkosuklaasta ja maustamattomasta tuorejuustosta. Kaiken lisäksi nämä keksipallot ovat näyttäviä tarjottavia.
Annokset25
Ainesosat
Taikina
- 300 g Kantolan kaurakeksejä tai gluteenittomia kaurakeksejä
- 2 dl Panda® lakupaloja
- n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
- 400 g Panda® Valkosuklaata
- tai Panda maitosuklaata
Koristeluun
- Kantolan kaurakeksejä tai gluteenittomia kaurakeksejä
- esim. Taffel suolatikkuja
- esim. Taffel pretzeleitä
Ohje
- Ota muutama keksi erilleen koristelua varten. Murskaa loput keksit. Leikkaa lakut pienenpieniksi paloiksi. Yhdistä keksien kanssa. Sekoita joukkoon sen verran tuorejuustoa, että keksimurut pysyvät hyvin yhdessä.
- Pyörittele seoksesta palloja. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 15 minuutiksi.
- Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Dippaa keksipallot suklaasulassa. Ripottele päälle keksimuruja tai murskattuja suolapähkinöitä. Työnnä halutessasi pallot suolatikkuihin.
- Nosta leivinpaperille jäähtymään. Laita pallot ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin n. tunniksi. Säilytä viileässä.
Vinkki
Koristele pallojen pinta keksimurujen sijaan nonparelleilla, pähkinärouhella tai sulatetulla Panda® maito- tai tummalla suklaalla.
Katso lisää leivontareseptejämme