Suklaan sulattaminen
Suklaa on monien leivonnaisten huipputärkeä raaka-aine. Suklaan sulatus vaatii hieman tarkkuutta leipojalta, mutta Pandan ohjeella onnistut varmasti! Tärkeintä on, että vettä tai vesihöyryä ei pääse suklaan joukkoon eikä suklaa pääse palamaan mikrossa sulatettaessa. Nappaa alta vinkit suklaan sulattamiseen joko vesihauteessa tai näppärästi mikrossa.
Ainesosat
- Valitsemaasi suklaata
- teräksinen kulho tai kattila
Ohje
- Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Laita palat teräksiseen kulhoon tai kattilaan.
- Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta suklaakulho kattilan päälle. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi ei osu kulhon pohjaan eikä vettä tai vesihöyryä pääse suklaan sekaan. Sekoittele suklaata rauhallisesti, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Suklaan sulattaminen mikrossa
- Voit myös halutessasi sulattaa suklaan mikrossa. Rouhi tai paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna miedolla teholla 15 sekunnin sykäyksin, suklaata sykäyksien välillä sekoitellen. Kun suklaa alkaa sulamaan, lämmitysaikaa voi lyhentää 10 sekuntiin. Varsinkin valkosuklaa palaa helposti, joten ole tarkkana.
Katso lisää leivontareseptejämme